Entry terbaru

Cara setup akaun email MSN, Hotmail, Live untuk Android

Mesti ramai pengguna android tercari-cari cara untuk sync akaun email dalam phone android.




Microsoft recently enabled Sync for all android users. Ini bermakna android mendapat full support untuk synching email,  contact dan calendar dengan mana-mana akaun @msn, @hotmail ataupun @live.

Screenshot ini diambil dengan menggunakan my Samsung Galaxy Ace android v2.3.6.

Jom ikut cara-cara yang ditunjukkan ni.


1. Open Setting app

2. Klik pada add account




3. Klik pada Microsoft Exchange ActiveSync
















4. Isikan email address & password kemudian tekan next.
















5. masukkan user name seperti dalam screenshot ni. ikut contoh tu ok? letak tanda " \ " di hadapan email address.

6. Exchange server ialah m.hotmail.com.

7. Klik next







8. Set up email : tulis lah apa-apa nama untuk akaun tu.

9.Klik done!



Your hotmail account will now be created and ready for use.



Kalau ada apa-apa pertanyaan, sila komen dibawah ye.

18 Comments
Tweets
Comments

18 Comments:

  1. Replies
    1. boleh je..xde masalah.. :)

      Delete
  2. thanks for sharing.. good info.

    ReplyDelete
  3. maaaakkkkaiiii..panjangnya pasword ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe saje je..actualnya x lah panjang macam tu :)

      Delete
  4. guna hp 3310 jew skunk.. xde android :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh 3310 pun boleh juga heheheehehehe

      Delete
  5. This is great Tutorial!

    ReplyDelete
  6. lala pengguna BB(blueberry) haha

    ReplyDelete
  7. jarang bukak email sgt.. haha

    ReplyDelete
  8. hehehehe xmo la set kat hp jap lg ada masala abis semua masalah.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. risiko kalau hp hilang memang habis laa hehe

      Delete
  9. macam mana lak klo nak setup email gov. cthnya blabla@aadk.gov.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena dptkan address server gov...

      Delete

  10. You can get any type help from Yahoo. If you have the problem of bugs in your Yahoo mail Yahoo customer support team gives you confidence that they will remove all problems from your Yahoo mail account.
    How to Reach Gmail Support

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...