Entry terbaru

Mengelirukan pengguna!


Pandai betul trick Fresh & White ni jual produk dia. Sebelum ni pernah gak nampak produk lain guna trick yang sama untuk tarik perhatian pembeli.


Sekali pandang nampak macam 2 batang tooth brush dalam tu kan? Kalau diperhatikan lama-lama pun susah juga nak detect trick ni. Sehinggalah aku buka, baru tahu yang sebenarnya ada sebatang je tooth brush dalam tu!! Cisss.. terkono pakcik! Bayangkan lah apa jadi kalau sebelum buka tu ada yang dah cop nak satu. Tetibe buka ada satu je. how? Tak pasal-pasal, 2 saudara bermusuh hehe. *anak buah aku punya cerita*


Haaa tengok tu buktinya. Yang ada dalam tu cuma ada satu tooth paste dan satu tooth brush je. Salah ke tak ek apa yang Fresh & White ni buat? kalau siapa yang belajar marketing tu tahu lah hehe.


Ni haaa rahsianya. Ada kepingan ajaib dalam tu. HAHA
Tak pelah.. yang penting halal untuk digunakan kan?


9 Comments
Tweets
Comments

9 Comments:

  1. selalunya mmg satu je pun. jrg lah ada yg nk bg free smp 2 kan..

    ReplyDelete
  2. ya pulak. mcm ada dua brush. haha. :D

    ReplyDelete
  3. haha..trick sungguh..serius nampak mcm ada dua..

    btw ayam ungkep tu boleh tengok gambar kat entry satu lagi..ada link dlm tu..thanks!

    ReplyDelete
  4. haha bukan takat produk ubat gigi yg suka menipu.. macam2 lagi cara yg dorang buat utk promote produk dorang. senang ckp, kena fikir logik la..

    mcm susu cap *****.. konon ckp produk tu la satu2 tanpa gula tambahan.. senang cite mana buktinya? klau susu takde gula huduh la rasanya nnt. betul idok? mesti payau je rasa.

    mmg kdg2 cara dorang nak tarik pembeli tu mmg melampau, sampai sanggup menipu. tapi otak manusia ni kan cpt terpengaruh dgn iklan. so xleh nak buat ape la.. aku pun cpt terpengaruh dgn iklan.. haha

    ReplyDelete
  5. a'ah.. nampak macam dua la.. tu okey lagi, sarah pernah terkena ubat gigi colga... sekali nampak macam colgate rupa2 nya barang tiruan la...

    ReplyDelete
  6. mmg nmpk 2..haha..sabo je la..marketing strategi la tuh..pandai dorg ni..

    ReplyDelete
  7. bijaknya... yg tak bijak kita sebab tertipu, kan... alamat kene p giant semula aar nak beli lg satu..

    ReplyDelete
  8. kalau kita tengok dari segi saiz kotak pon dah tau ada berapa berus gg kat dalam tu...tapi pandangan mata kita sentiasa silap...then fikiran lak membuat tafsiran sendiri...da 2..eh..ada 2 la..eh..ada 2.. ;p

    ReplyDelete
  9. mata ko tak pikap lagi tu bobo..kah3

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...