Entry terbaru

Orang mengamuk di SenQ


Biasa kita dengar dan lihat gelagat pembeli atau pun pengguna yang tidak berpuas hati dengan servis atau pun produk yang mereka beli kan? Kat Malaysia ni dah jadi macam perkara biasa.

Aku berkesempatan tengok video ni bila member facebook share. Lebih dari 300,000 orang dah tengok dan 200 lebih yang share di facebook. Jom tonton aksi seorang pelanggan SenQ ni.


Siapa suka bila kena tipu kan? Aku tak berapa jelas dengan puncanya, tapi ia berkaitan dengan warranty produk yang customer ni beli dari SenQ. Berdasarkan komen di youtube, ada yang menyatakan:

1.Customer ni beli TV LCD di senQ ni.....dia order la brang 2...
2. tunggu sehingga 1bulan setengah....barang tu pun sampai
3. lepas tu dia ni pun try la barang tu....try punya try ni barang tidak bagus
(TV LCD)
4. Dia tu telefon la balik manager tu. Then manager tu kata barangan ni xda warranty
5. Punya la mengamuk customer ni disebabkan ditipu
6. Dia pun pergi ke kedai tu lalu mengamuk seperti dalam video.

Ni update dari facebook SenQ tentang incident yang berlaku.


Pihak SenQ akan menjelaskan perkara sebenar tentang incident ini. Semesti pihak SenQ perlu melakukan sesuatu sebab ini melibatkan nama baik syarikat. Jika tidak, customers akan hilang kepercayaan dengan syarikat SenQ ni.

p/s: aku tak beran lah nak hempas keyboard sampai pecah macam dalam video tu. heehee.

8 Comments
Tweets
Comments

8 Comments:

  1. beli tv lcd bukan macam beli roti kat kedai runcit woi..boleh pulak tetiba kata takde warranty..mau tak mengamuk member..nasib baik dia hempas keyboard..kalau dia bakar.. lagi haru..

    ReplyDelete
  2. walau pun x puas hati boleh bincang elok2kan... rasanya x perlu pun nak rosakkan harta benda.. tu seb baik dia hempas keybord buang kerusi je.. kalau kena dia pecahkan segala barang elektrik yg ada dlm senq tu sapa nk tanggung?

    ReplyDelete
  3. dah beli barang mahal.mestilah nak yang terbaik dan kualiti.nih macam tuh plak. uhuu~ tak patut,tak patut....

    ReplyDelete
  4. yuppp.. itu untuk orang yg tahu hak sebagai pengguna, masih ramai kat luar tuw yg buat x kisah, bila kata x da warranty, balik hantar tv p baiki,... terutama org melayu,... malas nak gaduh2, nasib baik ada 'apek' ni, lepas ni senQ x berani lagi aar nak 'menindas' pengguna...

    ReplyDelete
  5. ni kompem ketua kongsi gelap ni.. sbb tu dia berani..

    ReplyDelete
  6. hahaha....tu makan dieeeeee...hahaha

    ReplyDelete
  7. aku pon rse bgus mcm ni wlaupon sbenarnye TIDAK. tp 1 dlm seribu apa salahnye.. iye la.. xsilap aku senQ ni klu beli kne beli warranty dia skali..stahun ada harganya.2thn lg mhl plak harga nya dan seterusnya.if xsilap aku la..dlu ddk pj sll beli sni.mne lg la kedai letrik kat pj nuh.tp kalau nak murah, xde la warranty dia.. camtu plak kn plan business dia. tp aku takat beli kettle, ngan periuk nasik..klu xde warranty pon nasib la kn? ini TV weh. xtau brape riban senQ lipat uncle ni. tp uncle ni waras lagi hahahahah dia bantai keyboard je.. tau plak die takot nak sepak tv2 stu. ahaks

    ReplyDelete
  8. aceli kalau nak ngamuk tu boleh tapi janganlah rosakkan barang2..
    pelik jugak, barang kemain mahal xde warranty.. apelah

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...