Entry terbaru

Spontaneous Thursday : Pasal HTC Service Centre

Hari ni dah hari Khamis laaa ingatkan hari Rabu hehe. Aku punye la excited update entry wordless wednesday, malunyeeee hahaha.

Nasib baik Cik Adylia Qarissa ingatkan, ni entry untuk hari ini. Spontan Khamis.

2 hari lepas aku ada post entry pasal Kedai Handphone di The Mines penipu. Masih ingat? banyak juga dapat respon dari blogger pasal tu. Ada yang share kat Twitter dan Facebook. Thanks you all. ;)

Hari ni aku nak story pasal HTC Service Centre kat Plaza Berjaya Kuala Lumpur. Berhadapan dengan Bangunan Times Square. 


Kembar aku beli henpon HTC Wildfire  kat The Mines 2 tahun lepas. Macam biasa, kena tipu. Mereka jual henpon dari Arab punya. Apps tak boleh download thru Google Play. Selama ni just guna black market.

So, Isnin hari tu kami pergi ke HTC Service Centre tu untuk upgrade version. Orang HTC tu cakap tak boleh sebab henpon tu dari Arab. Kalau nak install Google Play tu kami kena bayar RM500 untuk tukar motherboard. Lebih baik beli baru macam tu kan?


Kembar aku masih tak puas hati. Dia belajar cara-cara untuk install benda tu dari internet. Dan kini telah berjaya install Google Play tu. Tanpa sebarang charge!

Aku syak, orang HTC tu buat duit dengan cara macam ni. Dan aku yakin, pihak HTC Malaysia tak tahu kegiatan pekerja mereka yang duduk kat service centre tu. Pihak syarikat perlu pantau!!

I hope HTC Malaysia will respond to this if they read this entry.

p/s: senang betul mereka buat duit, orang lain susah-susah cari duit, dia sesedap rasa oren je nak tipu.

15 Comments
Tweets
Comments

15 Comments:

  1. skrg ni mmg ramai oeg buat keja penipu ni. mkn duit org sesuka hati padahal buknlah susah mana punkan nk install benda alah tu. ada patut smp rm500???

    ReplyDelete
  2. skrg ni mmg ramai oeg buat keja penipu ni. mkn duit org sesuka hati padahal buknlah susah mana punkan nk install benda alah tu. ada patut smp rm500???

    ReplyDelete
  3. KA dari dulu setia ngan nokia 7 samsung je

    ReplyDelete
  4. sebab dia syik rasa sedap oren la yang dia asyik tipu tu..cer sapa2 bagi dia rasa air longkang pulak,.mesti lepas ni takut nak menipu..ahahah

    ReplyDelete
  5. ye ker.... nasib baik kembarnya tu org berilmu, kalau akak, sama ada bayar atau balik jer kalau x da duit..

    agaknya sama aaar ngan kisah akak, belikan tablet jenama Move, depa kata made in Mesia,.. baru sebulan guna google play dah x leh guna lagi, trial version kot? pas tu macam2 dah x leh dwnload, p jumpa kat jurujual kat care4 tu depa kata kat care4 x da wifi so x leh nak nolong.. hampeh..

    ReplyDelete
  6. orang ni macam2 kan bro. senang je nak tipu duit orang. dia ingat duit jatuh dari langit ke ape entah !

    ReplyDelete
  7. haha klau aku kompem aku baling je henpon tu kat org htc tu. baru puas hati.

    ReplyDelete
  8. wah... macam ni pun ada???

    ReplyDelete
  9. huhhhh...
    nampak benor..nak menipu.....sangat jahat..
    klu service center pun kaki penipu...
    dengan siapa kita nak minta tolong ???
    huhuhu

    ReplyDelete
  10. HTC Malaysia20/7/12 8:11 PM

    Hi Bobo, Thanks for your feedback, we truly appreciate your comments as this will help us to improve to serve everyone better. We will look into this matter. Thank you :)

    ReplyDelete
  11. aiyoooo ! ! ! habis sume nak menipu . rsa cam nak beli public fon je sbb 2 je yg ori rsanyer . huhu

    ReplyDelete
  12. Nowadays, kena ada knowledge pasal benda2 camni kalau tak buat kena kencing je T___T

    ReplyDelete
  13. disebabkan duit, menipu pun orang sanggup buat.. apelah..

    macam2 hal sekarang ni

    ReplyDelete
  14. hari ini dah ahad , 2 ramadhan :)

    lepas nie jatuhla jenama HTC ;p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...