Entry terbaru

Bekas banduan kaki pau!

Lama betul tak update blog ni,ada juga blogger yang perasan kan. Terharunya hehe. Ni ada story baru nak share dengan pembaca.

Sila ambil perhatian kepada mereka yang sering menggunakan public transport terutamanya LRT sekitar Kuala Lumpur. Baru-baru ni, ada kawan aku cerita yang dia kena pau dengan bekas banduan. Terkejut gak aku dengar.


Ceritanya begini, kejadian berlaku di LRT Ampang Park. Semasa pulang dari kerja menuju ke LRT tersebut, dia diekori oleh seorang lelaki berbadan sasa. Sampai je di stesyen LRT, lelaki tersebut merapati dia dan memperkenalkan diri sebagai seorang banduan yang baru je keluar dari penjara.

Sesiapa tak cuak kan? lagi-lagi pakaian lelaki tersebut memang nampak macam gangster.


Lepas perkenalkan diri, lelaki tu minta wang atas alasan beliau baru keluar dari penjara dan tak ada duit untuk balik ke kampung. Dia merayu-rayu minta dikasihani. Siap tunjuk surat pengesahan keluar dari penjara wooo!!

Untuk keselamatan, terpaksalah kawan aku ni bagi RM10 kat lelaki tu. Yelah, kita tak tahu apa akan jadi kalau lelaki tu berkeras nak juga duit kan? 

Lepas tu lelaki tersebut terus beredar.

Senang kan bekas banduan buat duit? Just tunjuk surat pengesahan banduan tu je. Semua orang akan cuak. Awas lah kalau anda jalan berseorangan di sekitar tempat tersebut. 

Kalau kena kat diri sendiri pun tak tahu nak buat apa kan? Kalau boleh jangan sesekali buka wallet/dompet depan dia/ orang yang tidak dikenali. Mungkin juga dia nak survey berapa duit yang anda ada ketika itu. 

Hati-hati ya!!


38 Comments
Tweets
Comments

38 Comments:

  1. errrr.. kat mana2 perlu berhati2.. slalu jer dgr crita dr org takut pulak kalau terjadi kat kita.. huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. dlu slalu turun nek tren kt stesen nih, nk g keje...tp skang opis da pndh....erm..serius takut ngn kjadian cmnih

    ReplyDelete
  3. yuppp.. beberapa kali akak datang sini entri x bertukar pun..

    alamak takutnya,.. sekarang ni macam2 cara org buat kalau keadaan dah terdesak kan... inilah akibatnya jika gap antara gol kaya ngan miskin terlalu besar.. ada yg terpaksa meminta2 untuk meneruskan kehidupan sedangkan ada golongan lain yang 'menabur' wang untuk bermewah2...

    ReplyDelete
  4. uishh, bahayanya...bukan nak insaf lagi tu, pau pulak gamaknya..

    ReplyDelete
  5. bahaya betul zaman skrg ni..

    ReplyDelete
  6. kuala lumpur yang penuh pancaroba. haha.


    memang dkt mana2 pun kena hati2.

    ReplyDelete
  7. zaman sekarang ni macam2 jenayah ler bro.. sangat2 bahaya..bukan pada perempuan je, lelaki pun bahaya sekarang ni.. apatah lagi lelaki yang kacak macam kita ni.hahahha

    ReplyDelete
  8. waduh! mintak2 jauh.. mcm2 skarang nih. tak usik org pon, org plak yg buat hal kt kite..

    ReplyDelete
  9. menakutkan betul.. klau aku yg kena tu kompem aku buat bodoh then cepat2 pergi kat tempat yg ramai orang.. wuuu bahaya tu wey..

    ReplyDelete
  10. Great web site you've got here.. It's difficult to find quality writing like yours nowadays.
    I really appreciate individuals like you! Take care!!
    Here is my page : dunhill cigarettes for sale

    ReplyDelete
  11. bahaya itu..jgn melawan klu jumpa..hehehe

    ReplyDelete
  12. bobo!!mane menghilang??

    bahaya2..semua org kena hati2 tak kira kat mana2 pn berada..zaman sekarang mmg mcm2 kes..

    ReplyDelete
  13. pergh! seram seh.. kena hati2 ni.. saya ni kadang2 jenis cuai.. agak bahaya sebenarnya.. huhu

    ReplyDelete
  14. I am regular visitor, how are you everybody? This post
    posted at this web site is actually fastidious.
    My weblog : cigarettes online

    ReplyDelete
  15. diorang tu bukan banduan pun...tipu je tu..

    ReplyDelete
  16. demm!! ada jgak org cam ni.. xpe la.. niat sdekah je la

    ReplyDelete
  17. penah kena.. kat pekeliling.. dye merayu2 mintak duit katanya nak balik shah alam, tapi x lepas sebab x cukup duit.. ayahnya polis x dpt nak amek.. dye cakap kakak kat kaunter x bagi pinjam duit nak beli tiket..

    tapi... sy x hulur pon.. sy x pecaya... dah serik kena tipu ngan pemandu teksi kt tempat yg sama.

    ReplyDelete
  18. woah..stail baru pau org ke ape..erm pau je xpela.jgn ugut or buat pape dh la..

    *imbobo mmg dh lama xdtg jenguk blog..

    ReplyDelete
  19. huuuu... kalau xnak bagi, nak buat ape lagi... hmm...

    ReplyDelete
  20. Kat kl sentral pun ade jugak keks paw.. Kwn pnh kena.. Skr gang2 pau kacang ni merate2 je.. Kalau tak bagi dia aculah bnda2 tajam.. Badigol btul.. Seelok2nya sblm melangkah keluar ke mana2 bace doa mohon dilindung dulu.. InsyaALLAH kita selamat.. :)

    ReplyDelete
  21. lama betei tak singgah sini..ganas kemain muka gangster..m.mm..lepas nie kene lebih berhati2..

    ReplyDelete
  22. macam2 la orang zaman sekarang ni. perangai tuuu, ish ish ish.

    ReplyDelete
  23. cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog niechat boxpakjoe x kira k hahah ,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

    ReplyDelete
  24. Ahaa, its good dialogue regarding this post here at this webpage, I have read all that, so at this time me also
    commenting here.
    Feel free to visit my web blog - clean my pc

    ReplyDelete
  25. Abah pernah jupa masa time balaja dulu kt stesen bas..cakap br pas keluar dari penjara..nak balik kampung tapi duit tk cukup

    ReplyDelete
  26. hehh..manusia sekarang nihhh..suka at je ek..
    ntah2 dia bukan bekas banduan pon..sengaja je nk bg nmpak kuat..

    ReplyDelete
  27. Have you ever considered about adding a little bit more than just your articles?
    I mean, what you say is important and all. Nevertheless
    imagine if you added some great images or video clips to give your
    posts more, "pop"! Your content is excellent but with images and clips, this website could certainly be one of the greatest in its niche.
    Wonderful blog!
    Here is my webpage speed up my pc

    ReplyDelete
  28. Its not my first time to go to see this web site, i am browsing this web page dailly and take good information from here every day.
    Also visit my web page - buy youtube views

    ReplyDelete
  29. I visited various websites however the audio feature for audio songs current at
    this web page is genuinely wonderful.
    My web site :: youtube views

    ReplyDelete
  30. I couldn't refrain from commenting. Perfectly written!
    Also see my website: youtube.com

    ReplyDelete
  31. Good information. Lucky me I recently found your website by accident
    (stumbleupon). I've saved as a favorite for later!
    My website > how to talk to girls

    ReplyDelete
  32. Pretty! This was an incredibly wonderful post.

    Thanks for supplying these details.
    my page > how to speed up computer

    ReplyDelete
  33. This website was... how do I say it? Relevant!! Finally I've found something which helped me. Cheers!
    Also see my web page: buy youtube views

    ReplyDelete
  34. nanti pau dia balik tau... ;)

    ReplyDelete
  35. I am not certain where you are getting your information, however great topic.
    I needs to spend some time studying more or working out more.

    Thanks for fantastic info I was searching for this info for my mission.
    Check out my page :: How To Get Laid

    ReplyDelete
  36. Thanks a lot for sharing this with all people you actually understand what you are speaking approximately!
    Bookmarked. Kindly also consult with my site =).
    We will have a hyperlink exchange arrangement among us
    Here is my web site buy youtube views

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...