Entry terbaru

Singapore Fun Trip!

What a wonderful surprise bila si dia belikan tiket pergi Singapore for my birthday present! Dah lama da aku asyik bebel nak pergi Singapore ni hehe.

Changi Airport
Perjalanan menaiki penerbangan Air Asia. Ada yang masih tak tahu cara untuk beli tiket murah Air Asia



Satu aku nak puji Singapore ni sebab sistem pengangkutan awam dia memang terbaik!Kebanyakan warga Singapore guna public transport je nak pergi mana-mana. 


Tempat pertama yang dituju mestilah USS ni hehe. Sampai sana dalam pukul 8 pagi, masa tu tak berapa ramai sangat. Tapi bila dia dah nak buka pukul 10, orang dah mula beratur. Masa tu memang ramai gila. Untung la siapa yang dapat masuk awal tu.


Baru aku tahu USS ni Resort World yang punya, maknanya salah satu harta Lim Goh Tong. Bukan je kat Genting Highland, kat Singapore pun dia conquer. Patut lah kaya raya.

Setahun makan tak habis! hehe


Green Octo
Siapa sangka aku jumpa sotong comel ni kat Sentosa. Kalau kat Malaysia Octo warna merah duduk atas bangunan CIMB tu. Ni adik dia kecik sikit warna hijau. 


With Qah & Qma.




Ni pula kat Chinatown. Bagi aku, tak ada apa pun yang menarik kat sini. Kalau untuk orang cina mungkin best kot.


Untuk lunch, kami ke kedai mamak apa ntah nama dia, lupa plak. Tapi dekat dengan Zam Zam juga lah. Orang kata kena try murtabak singapore. $5 satu kot.

Nasi Briyani

Ni diaaa. Nasi briyani Beef. RM18 satu pinggan wooo. 


Nyum Nyumm....

Murtabak Singapore

Masjid Sultan
Disini lah baru aku berkesempatan berjumpa dengan orang Islam Singapore. Kalau kat dalam mall memang susah nak jumpa. 

Keychain
$10 = RM2.4 x 10 = RM24. Mahal wehhhh...

Somerset
Salah satu mall yang ada. Kat singapore ni memang banyak mall. 


Sampai juga aku kat Orcard Rd ni.


Merlion Park
Tempat yang wajib dilawati sekiranya anda di singapore ni. Kat sini lah terletaknya singa putih yang besar tu.


Kat Singapore ni memang tak kan nampak lah traffic jammed sana sini. Atas jalan clear je. Tapi aku pelik sebab tak ada satu pun kereta buatan Malaysia kat sana. Kenapa? kenapa? kenapaa??? haha 


Banyak lagi gambar sebenarnya, tak larat la nak upload semua. Tengok kat Instagram je kay? ;)
kat bawah ni ade itenarary kami yang boleh korang rujuk. Siap ada budget tuuuh.

Itenarary 



6 Comments
Tweets
Comments

6 Comments:

  1. lambat lagilah akak nak pi singapore, sobss

    ReplyDelete
  2. waaaa... bile abg p singapore nih?? nieza pon bru blk dri singapore la.. aiyakk... t nieza pulak nk update post pasal singapore la.. tgguuuuuu,,, hihihi...

    ReplyDelete
  3. bestnyerr..bile la nk dpt pergi ek..huhuhu

    ReplyDelete
  4. waa.. boleh tiru budget nie buat reference klu nk p singapore.

    ReplyDelete
  5. bestnya dapat jalan ke singapore.. saya ni baru sekali pergi kesana. tapi memang sehari je pergi. pergi pun sebab ada urusan apetah. saya ikut je mak syaa pergi sana. tak sempat nak jalan2 sangat pun.. huhu

    ReplyDelete
  6. wahwahwah syoknye dpt p jln2 singapore dah !
    siap dpt free tiket lg tu org belikan hehe

    ermm tp tu la kan currency dorang jd mahal la
    duit kita.hukhukhuk

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...