Entry terbaru

Buat Akaun Maybank Hari Sabtu

Tarik nafas lega hari ni bila dah pun berjaya buat akaun Maybank. Bukan tak nak buat weekdays tapi disebabkan busy sampai tak ada masa nak pergi bank. Dulu aku ada dah akaun Maybank, tapi disebabkan lama sudah tidak aktif, akaun tu telah pun di delete. huh. Nah sedikit info tentang masa operasi Maybank:


Cawangan Maybank yang buka hari Sabtu:
(kecuali Public Holiday)

Time: 9.15am - 12.15pm only

  • Kompleks Pernas Sogo, KL
  • Mid Valley, KL
  • Johor Bharu Main, City Square, Johor


Cawangan Maybank yang buka setiap hari:
(termasuk Public Holiday)


  • Aeon Bukit Tinggi, Klang
  • Pavilion KL
  • Giant Bandar Kinrara, Puchong
  • Sunway Piramid, PJ

Sila rujuk website Maybank untuk mengetahui masa operasi dan urusan yang boleh dibuat pada hari sabtu. click here.

Yang aku pergi hari ni ialah di Midvalley. Seorang pegawai je yang bertugas tapi cepat gila. Seingat aku masa buka akaun Maybank kat Kajang kena que hampir 1 jam lebih.

Untuk makluman juga, sekarang ni nak buka akaun cuma bayar RM10 je. Kemudian korang akan diberi debit kad terus. Cuma bawa ic je. Sonang aihh.


Terima kasih kepada pihak Maybank sebab buka pada hari sabtu. Sangat memudahkan!! hehehe.


14 Comments
Tweets
Comments

14 Comments:

  1. saya pengguna tetap maybank ni. hehehe

    ReplyDelete
  2. wah..byaran cuma rm10 jer erk?menarik...zaman koz buka akaun dulu kena ada bape ratus tah baru lh buka akaun^^

    ReplyDelete
  3. thanks utk info ni. sya baru nak buat akaun ni. :D

    ReplyDelete
  4. Bilalah maybank melaka nak beroperasi hari sabtu. Tak mungkin kot, kalau hari biasa pun, semua branch maybank kat melaka asyik server down jer. Tak pasal2, minggu nie dah ponteng keje 2 hari. Tobat pas nie tak nak buat urusan dengan maybank.

    ReplyDelete
  5. Lepas nie aku nak tulis kat facebook pulak pasal maybank poor management.

    ReplyDelete
  6. bapak kauuu.. maybank bukit tggi tutup la hari sabtu. bodohh

    ReplyDelete
    Replies
    1. bapak kauu bodoh! tengok la kat website maybank. dalah bodoh jangan bertambah bodoh.

      Delete
    2. Mungkin telah terdapat perubahan. Utk makluman anda, entri ini dibuat beberapa tahun yg lepas.. terima kasih atas teguran. Sila semak website Maybank utk makluman terkini.

      Indahnya bahasa anda, lebih indah jika tidak sembunyi di sebalik nama anonymous ☺

      Delete
  7. Dua-dua pun bodoh..hahahaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Engkau pun sama bodoh hahahaha

      Delete
  8. Bolehkah aktifkan Kembali akaun bank yang dah lama tidak AKTIF...

    ReplyDelete
  9. Bolehkah aktifkan Kembali akaun yang dah lama tidak AKTIF..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pernah cuba utk aktifkan tapi tidak boleh..

      Delete
  10. maybank aeon bukit tinggi semalam tutup.ingat baru nak tanya pasal buka akaun.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...